Tsaikovski taittuu jazziksi illan konsertissa

Raumalaisia puhallinmuusikoita kouluttavan Vaskiakatemian vierailu huipentuu perjantai-illan konserttiin Rauma-salissa. Tsaikovskirevyyssä heitetään turha pönöttely pois ja otetaan venäläispianistin teoksiin kevyt ote. Trumpetisti Jouko Harjannetta ja tuubisti Harri Lidsleä säestää konsertissa pianisti Miikka Kallio.

Konsertissa liikutaan Tsaikovsin neljännestä sinfoniasta kuudenteen. Jazzmuusikkona tunnettu Miikka Kallio on sovittanut sinfonioiden parhaat palat eri tyylisiksi jazzversioiksi. Tutut teemat saavat esityksissä uuden, helposti lähestyttävän muodon

– Tsaikoviski taipuu jazziin hyvin, ja konserttimme on ollut joka paikassa hyvin suosittu, Lidsle kertoo.

Juonnetussa konsertissa paljastetaan myös salattua tietoa muun muassa Tsaikovskin perhe-elämästä. Lidsle nauraa, että tiedot on ostettu halvalla Pietarin torilta.

Muusikoiden Pietari-yhteys on silti tosiasia, sillä Lahdessa asuva Miikka Kallio käy opiskelemassa Pietarin konservatoriossa. Hänellä on myös tehnyt jo yli kymmenen vuotta yhteistyötä Pietarin filharmonikkojen kanssa. Se on esittänyt useita muusikon sävellyksiä, ja seuraava kantaesitys kuullaan vielä tänä keväänä.

Tsaikovskirevyy on kuulunut Vaskiakatemian ohjelmistoon koko sen kolmen vuoden olemassaolon ajan. Konsertin ideana on innostaa nuoria klassisen musiikin pariin osoittamalla, ettei musikkiin aina tarvitse suhtautua niin ryppyotsaisesti.

– Samaa se viestittää myös suurelle yleisölle, sanoo Lidsle.

Tsaikovskirevyy Rauma-salissa tänään perjantaina kello 17.30. Jouko Harjanne, trumpetti, Harri Lidsle, tuuba, Miikka Kallio, piano.Konserttiin on vapaa pääsy.