Tul toril -teematorit Uudenkaupungin kesässä

Suositut Tul toril -teematorit valloittavat jälleen Uudenkaupungin torin kesälauantaisin. Uudenkaupungin kaupunki toteuttaa tänä kesänä 12 teematorin sarjan. Toritapahtumien yhteistyökumppaneina on lukuisa määrä yhdistyksiä, seurakunta, VPK ja useita järjestöjä ja seuroja.

Touhua ja tohinaa toreilla riittää lauantaisin aina syyskuun alkuun 3.9. asti. Juhannus hiljentää torinkin, kun väki lähtee maalle ja merelle viettämään keskikesän juhlaa. Perinteisestihän tori herää aamusta jo kukonlaulun aikaan, mutta teematorien ohjelma ajoittuu aamuyhdeksän ja yhden välille. Vaikka toreilla on vaihtuva teema, niin jokaiselle torikävijälle löytyy varmasti jotakin, lupailee torikoordinaattorina häärivä Vilma Ali-Laurila. Olen myös huomioinut lapset! Mitä kaikkea mukavaa onkaan tulossa myhäilee Vilma salaperäisenä.

Teematorit aloittaa Festitori Merefesti-viikonvaihteessa. Lauantaina 11.6. klo 9-13 Festitorilla on tarjolla mm. tanssiesityksiä, liikunnallinen työpaja ja maittavaa lähiruokaa. Tanssiesityksistä ja työpajasta vastaa Kesäkulkurit -tanssikiertue. Tanssitaiteilijat Jennifer Joffs ja Emmi Hyvönen tarjoavat tanssiesitysten lisäksi liikkeellisen työpajan, jossa lapset ja nuoret pääsevät itse kokeilemaan esityksissä toteutettuja liikkeitä. Torilla on vakituisten torikauppiaiden lisäksi erillinen lähiruokaravintola ja lähiruokatuottajien myyntipiste.

Torille ovat tervetulleita kaikki - myymään, esittelemään, vaihtamaan, katselemaan, juttelemaan, viihtymään! Mikäli mielit myyjäksi toritapahtumaan ja tarvitset apua myynti- tai esittelypaikkavarauksessa, ota yhteyttä torikoordinaattori-Vilmaan puh. 044 700 5719. Uudenkaupungin Yrittäjät tarjoaa punaisia torikojuja eli putkuja vuokralle kohtuuhintaan. Kojuvaraukset hoitaa torivalvoja Terttu Lundelin, puh. 050 523 2759.

Kesän 2016 toriteemat: 11.6. Festitori, 18.6. Kulttuuritori,2.7. Wanhan tavaran tori, 9.7. Senioritori, 16.7. Lastentori, 23.7. Crusell -tori, 30.7. Tanssitori, 6.8. Ympäristötori, 13.8. Sisustustori, 20.8. VPK-tori, 27.8. Pelitori ja 3.9. Lähetystori.