Tuleeko Laitilaan tuulivoimaloita? Kaavoitustyön käynnistämistä esitetään kaupunginhallitukselle tänään

ABO Wind on tehnyt esiselvityksiä Laitilan ja Mynämäen rajalle sijoittuvasta hankkeesta jo syksystä 2018 lähtien.

Kansainvälisesti toimiva tuulivoimayhtiö ABO Wind puuhaa tuulivoimapuistoa Laitilan ja Mynämäen rajalle. Yhtiö suunnittelee rakentavansa Kolsa-Juvansuon tuulivoima-alueelle 12 tuulivoimalaa, joista viisi olisi Laitilan Kolsassa.

ABO Wind Oy on esittänyt Laitilan kaupungille tuulivoimaosayleiskaavan laatimista Kolsan alueella. Samalla se esittää kaavoitussopimusta, jonka perusteella yhtiö vastaisi kaavoituksen kustannuksista.

Sopimus on Laitilan kaupunginhallituksen käsittelyssä tänään, ja sitä esitetään hyväksyttäväksi. Samalla kaupunginhallitus hyväksyisi osayleiskaavoituksen käynnistämisen ABO Wind Oy:n esityksen mukaisesti.

Kaavan valmistuessa sen tarkoitus on mahdollistaa rakennuslupien myöntäminen tuulivoimaloille. Yritys on jo solminut tarvittavat vuokrasopimukset Laitilan maanomistajien kanssa.

ABO Wind aloitti esiselvitykset syksyllä 2018 niin, että alueelle suunniteltiin 18:aa voimalaa. Syksyllä 2019 yhtiö tiputti esiselvitysten perusteella voimalat kolmeentoista, ja nyt tehdyssä kaavoitusaloitteessa esitetään kahtatoista voimalaa.

Yhtiön mukaan alue soveltuu tuulivoimantuotantoon, sillä siitä on lyhyt etäisyys 110 kilovoltin sähköverkkoon ja tuuliolosuhteiden odotetaan olevan hyvät. Yhden modernin voimalan vuosituotanto on noin 16 000–18 000 megawattituntia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut