Tuli riehui romuakkuvarastolla Raumalla

Kierrätysyhtiö Kuusakosken romuakkuvarasto syttyi lauantain vastaisena yönä tuleen Hitsaajantiellä Raumalla. Tuli tuhosi noin 20 tonnia romua sekä noin 30 neliötä seinärakenteita. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Päivystävä palomestari Sauli Virtanen kertoo, että palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa, mutta esimerkiksi ilkivallasta ole kyse. Vastaavanlaisissa aikaisemmissa tapauksissa on Virtasen mukaan käynyt joskus niin, että kierrätettävien akkujen kasassa on jossain vielä ollut virtaa.

- Jos siinä yhteen akkuun tulee vaikka oikosulku, ja se alkaa kasan pohjalla lämmetä, niin tietäähän sen, miten siinä käy.

Akkujen palamisesta syntyy jonkun verran myrkyllisiä kaasuja, mutta ne eivät juurikaan päässeet akkuvaraston ulkopuolelle.

- Onneksi oli yö ja kova tuuli, eli sisätiloissa palavien akkujen kaasuista ei aiheutunut vaaraa ulkopuolisille.

Myös sammutusveden kannalta akkuvarasto on turvallinen, sillä alueella on oma viemäröinti, eivätkä mahdollisesti myrkylliset sammutusvedet näin ollen pääse alueen ulkopuolelle.

Palomiesten työ varastolla kesti nelisen tuntia, ja palo saatiin sammutettua lauantaiaamuna noin kello 8. Paloa oli sammuttamassa yksiköitä Raumalta, Lapista ja Ihodesta. Yhtiön työntekijät huolehtivat lauantaina päivällä jälkivartioinnista ja tilanteen tarkkailusta.