Tulipalo syttyy päivittäin lähes kymmenessä asunnossa

Suomessa kuolee tulipaloissa vuosittain noin 80 ihmistä. 300 joutuu sairaalahoitoon liekkivammojen vuoksi. Lisäksi tulipalo aiheuttaa paljon muutakin kärsimystä, kun se tuhoaa ihmisille tärkeitä asioita; huonekalut, valokuvat, taulut ja muut muistoesineet.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ennakkotietojen mukaan huhtikuun loppuun mennessä tänä vuonna tulipaloissa on kuollut 26 ihmistä. Kuolleista 9 oli yli 65-vuotiaita. Viime vuonna vastaavaan aikaan palokuolemia oli 25.

Suomessa syttyy tulipalo lähes kymmenessä asunnossa joka päivä. Vuosittain Suomessa noin 300 henkilöä joutuu liekkivammojen takia sairaalahoitoon. Liekkivammat ovat hyvin kivuliaita. Niitä on myös vaikeata ja kallista hoitaa. Lisäksi tulipalon savu tarttuu kaikkeen irtaimistoon, ja savun hajua on mahdotonta tai hyvin vaikeata saada poistetuksi. Palon sammuttamiseen käytetty vesi täydentää tuhoa.  Vaikka kukaan ei kuolisi tai loukkaantuisi tulipalossa, ihmisen elettyä elämää tuhoutuu paljon.

Valtaosa tulipalojen aiheuttamista kärsimyksistä on vältettävissä, sillä yleensä tulipalot ja niiden seuraukset voidaan ehkäistä.