Tulipalossa tuhoutuneen kiuastehtaan seuraaja noussee jo ensi kesäksi – "Lapio on sillä tavalla pantu maahan"

Narvin kiuastehtaan uutta tuotantotilaa valmistellaan jo maanrakennustöillä. Tulipalon aiheuttama aukko tuotannossa jäi vain kahden kuukauden mittaiseksi, toteaa toimitusjohtaja.

Tulipalossa kesällä tuhoutuneen Narvin kiuastehtaan tuotantotilan seuraaja rakentuu nopealla aikataululla. Rakennusluvan hanke sai marraskuussa, ja nyt kiuastehtaan alueella tehdään jo valmistelevia maanrakennustöitä.

– Lapio on sillä tavalla pantu maahan, että nyt tontilta kuoritaan pintamaata pois ja ruvetaan tekemään viemäreitä ja sen sellaista. Rakennuslupa saavuttaa lainvoimansa ensi viikolla, mutta pääurakoitsija on valittu, joten kyllä me olemme jo aloittaneet, valottaa Narvi Oy:n toimitusjohtaja Arto Sainio.

Pääurakoitsijana toimii euralainen Rakennustyöt Ville Kauppi Oy. LVI- ja sähköurakat kilpailutetaan vielä erikseen.

Aikataulu on Sainion sanojen mukaan kunnianhimoinen.

– Tehtaan tarvitsisi olla valmis kesäkuun lopussa 2021. Toimistorakennukselle on annettu kuukausi enemmän eli heinäkuun loppuun.

Aukko tuotannossa jäi lyhyeksi

Palo tuhosi puukiukaiden kokoonpanolinjan. Puukiukaita alettiinkin tehdä väistötiloissa naapuriyritys Pintoksen hallissa vain alle kaksi kuukautta palon jälkeen.

– Tuotanto jouduttiin pariksi viikoksi keskeyttämään, kun väistötilaan asennettiin uusi robottimaalauslinja. Hieno linja kyllä sitten yllättikin meidät tehokkuudellaan, Sainio toteaa.

Sainio kertoo päivitelleensä juuri myyntilukemia yhtiön hallitusten kokousta varten. Tuhoisan tulen aiheuttama aukko jäi lopulta olosuhteisiin nähden pieneksi.

– Palon aiheuttama "droppi" tuotannossa jäi kahden kuukauden mittaiseksi. Henkilöstölle täytyy tunnustusta antaa siitä, miten esimerkillisellä tavalla tästä on selvitty.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut