Tulli tutkii laajamittaista marihuanan ja hasiksen salakuljetusta – huumereppuja kulki kaupallisessa rahtiliikenteessä

Salakuljetettujen huumausaineiden katukauppa-arvo on noin neljä miljoonaa euroa, kertoo tutkinnanjohtaja, tulliylitarkastaja Janne Kallio.

Takavarikoituja reppuja.

Tulli on tehnyt esitutkinnan aikana etsintöjä ja kiinniottoja pääkaupunkiseudulla ja Jyväskylässä. Suurin takavarikko, noin 90 kiloa marihuanaa ja 10 kiloa hasista, tehtiin Helsingissä sijainneesta itsepalveluvarastosta.

Huumausaineet oli kätketty erilaisiin reppuihin, joita takavarikoitiin esitutkinnan aikana liki 400. Lisäksi etsinnöissä takavarikoitiin 45 000 euroa mahdollisesti huumekaupoista saatua käteistä rahaa sekä kaksi luvatonta käsiasetta.

Huumeita epäillään salakuljetetun kahdeksassa erässä Espanjasta Suomeen.

– Näiden erien epäillään sisältäneen kaikkiaan vähintään 280 kiloa marihuanaa ja hasista. Salakuljetettujen huumausaineiden katukauppa-arvo on noin neljä miljoonaa euroa, kertoo tutkinnanjohtaja, tulliylitarkastaja Janne Kallio.

Huumeet kulkivat rahtilähetyksissä kaupallisessa liikenteessä Espanjasta Keski-Euroopan läpi Suomeen.

– Jälleen kerran salakuljettajat ovat käyttäneet hyväksi laillista rahtiliikennettä huumeiden kuljettamisessa. Kuljetusyhtiötä ei epäillä osallisuudesta salakuljetukseen, kertoo Kallio Tullin tiedotteessa.

Esitutkinnassa on epäiltyinä kahdeksan henkilöä, joista kolme on suomalaisia ja muut ulkomaan kansalaisia. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut