Tulvavahinkoja korvataan, vaikka Rauma tyrmää oikaisuvaatimukset – "Vastaan tullaan"

Tukkilahdenkadun asukkaat ja kaupunki neuvottelee tasapuoliset korvaukset.

Rauman Tukkilahdenkadulla on kärsitty tulvavahingoista, joita koskevista korvauksista aletaan neuvotella asukkaiden ja Rauman kaupungin kesken. Korvaushakemuksia on yhteensä 14.

Tukkilahdenkadun asukkaiden oikaisuvaatimus tulvavahinkojen korvaamisesta on hylätty kaupunginhallituksessa. Tästä huolimatta kaupungin päättäjät haluavat, että tulvakorvauksista neuvotellaan.

Kyse on kaupunginhallituksen puheenjohtajan Kalle Leppikorven (sd.) mukaan lähinnä teknisestä seikasta.

– Oikaisuvaatimuksia ei ruvettu perkaamaan auki. On helpompi hylätä kaikki ja aloittaa neuvonpito vahingonkärsijöiden kanssa jollain summalla ja tasapuolisesti.

Tukkilahdenkadun asukkaat hakivat 14 vahingonkorvaushakemuksessa erisuuruisia summia kaupungilta korvaukseksi kastuneista kellareista.

Summat ovat vaihdelleet muutamasta kymmenestä eurosta jopa 10 000 euroon. Hakemukset hylättiin kaupungin lakimiehen viranhaltijapäätöksellä. Nyt myös oikaisuvaatimukset menivät nurin.

"Vastaan tullaan"

Tahtotilana on Leppikorven mukaan kuitenkin edelleen se, että kaupunki kompensoi asukkaille jotain. Koska korvauspyynnöt olivat niin erisuuruisia, pitää asiasta Leppikorven mukaan siksi neuvotella.

– Vastaan tullaan, ja kaupunki aloittaa neuvottelut 14 vahingonkärsijän kanssa. Kaupunginhallituksen tulkinta on, että meidän osuutta on mukana siinä, että vesi tulee tonteille ja valuu kellareihin.

– Tavoitteena on määritellä sellainen korvaustaso, että se on kaikille tasapuolinen ja kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä.

Pato tulossa

Rauman kaupunki on suunnitellut tulvapadon ja pumppaamon rakentamista tulvimisongelman ehkäisemiseksi.

Hankkeen vesilain mukaista lupaa haettiin kuluvan vuoden huhtikuussa. Lupakäsittelyn odotetaan kestävän Etelä-Suomen aluehallintovirastossa vuoden tai vajaan vuoden päivät.

Pitkäjärvenoja palvelee pääosin raumalaisen metsäteollisuuden raakavesihankintaa. Oja tulvii poikkeustilanteissa, kuten pitkäkestoisen rankkasateen tai korkealla olevan meriveden aikaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut