"Tuntuu, että oma piha on pahin"

Eini Valtanen kävi 7-kuukautisen Meea Järven kanssa kirpputorilla sunnuntaina. Liukkaus haittaa enemmän silloin, kun tyttö on sylissä. Pulkalla on aiemmin laskettu yhdessä. Kuva: Juha Sinisalo

Rattailla pärjää liukkaallakin, koska ne ovat tukevat. Toista on silloin, kun kävelee 7-kuukautinen Meea sylissä, miettii Eini Valtanen.

- Talvella saisi olla vähän valkoista maassa ja aurinko paistaa. Joko lunta tai sulaa, ei tällaista. Tuntuu, että oma piha on pahin liukkailla.

Osittain väylät ja pihat olivat sunnuntaina jo sulia. Lämpötila on kohonnut yli neljän asteen, joten luonnon lumet ja jäät ovat hävinneet tai huonossa kunnossa.

Kaupunki oli laskiassunnuntaina melko hiljainen. Pyynpäässä oli jonkin verran luistelijoita sekä Lähdepellolla hiihtäjiä. Sami Lehtinen hiihti vielä muutaman kierroksen, kun lapset olivat hieman aiemmin suunnanneet kotiin. Hän toivoi pikkupakkasta ja lumista keliä.

Lumikasa sen sijaan oli houkutellut Lähdepellolle Kati, Aino ja Ida Yrjölän. 4-vuotias Ida oli hetken hiihtänyt, mutta sitten suunnattiin lumikasaan ja läheiseen mäkeen laskemaan.

Mieluiten lapset luistelisivat, mutta oman pihan lammikko ei enää ole luistelukunnossa. Perhe pitää ulkoilusta, joten pakkasta ja lunta on toiveissa.

Alkuviikko on kuitenkin lämmin ja lumet lähtevät laajalti ala-Suomesta.

Ilmatieteen laitos julkaisi sunnuntaina Twitterissä ennusteen, miten hanget häviävät lounaasta alkaen. Jäille menosta on varoiteltu jo jonkin aikaa.

Meren jäällä ei juuri näkynyt päivällä liikettä. Kaksi ihmistä nosti Otanlahdessa verkkoa.