Tuomiot kertovat kahden raumalaisnaisen kokemasta kohtelusta: toista mies heitti pelikonsolilla päähän, toisen alastonkuvia ex-mies jakoi luvatta netissä

Nämä Raumalla tapahtuneet rikokset eivät liity toisiinsa, mutta niitä yhdistää se, että tekijänä on ollut mies ja uhrina nainen.

Satakunnan käräjäoikeus julkisti torstaina kaksi tuomiota, joista kumpaankin liittyy miehen naiseen kohdistama rikos Raumalla. Kyse on kahdesta eri miehestä ja kahdesta eri naisesta, eivätkä tapaukset tiettävästi liity toisiinsa, vaan Länsi-Suomi on niputtanut ne tähän samaan juttukokonaisuuteen. Tuomiot on annettu oikeudessa jo marraskuussa, mutta oikeus toimitti tuomiot kirjallisina tänään.

Tapauksista aiempi ajoittuu tämän vuoden tammikuulle. Tuomion mukaan tuolloin 36-vuotias mies heitti lähietäisyydeltä pelikonsolin kohti avopuolisoaan.

Konsoli osui naista päähän ja aiheutti tälle nenäluun murtuman, vertavuotavia haavoja nenän ulko- ja sisäpuolelle, mustelman, turvotusta ja kipua. Haavoja piti myös ommella.

Syyttäjän mukaan kyse oli pahoinpitelystä. Mies itse kiisti pahoinpitelyn ja sanoi, että konsoli osui naisen päähän vahingossa. Hän myönsi vain toissijaisen syytteen törkeästä vammantuottamuksesta.

Oikeus totesikin, ettei mies varsinaisesti tarkoittanut aiheuttaa vammaa naiselle, mutta hänellä olisi ollut tilaisuus toimia toisin heittämällä pelikonsoli esimerkiksi toiseen suuntaan.

Niinpä oikeus katsoi hänen syyllistyneen pahoinpitelyyn ja määräsi hänet 60 päiväsakon sakkorangaistukseen, josta kertyi hänen tuloillaan maksettavaa 480 euroa.

Linkki alastonkuvia sisältäneeseen profiiliin meni naisen uudelle kumppanille

Toisessa tapauksessa taas tekoaikaan 39-vuotias mies syyllistyi yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen alkukeväästä tänä vuonna.

Mies oli luonut "eräälle internet-sivustolle" julkisen profiilin nimellä, joka viittasi naiseen jonka kanssa hän oli aiemmin seurustellut. Hän oli kirjannut profiilin naisen iän ja asuinpaikan, joten se näytti naisen itsensä luomalta.

Hän lisäsi profiiliin kaksi haltuunsa saamaa valokuvaa, jossa ex-kumppani on esiintynyt ilman vaatteita sukupuolielimet paljaana.

Kuvat olivat internet-sivustolla lukuisten ihmisten saatavilla, ja lisäksi hän lähetti suoran linkin profiiliin ainakin yhdelle henkilölle. Kyseinen henkilö oli naisen uusi seurustelukumppani, jota kuultiin oikeudessa myös todistajana.

Epäilty itse ei saapunut oikeuden istuntoon, ja asia ratkaistiin hänen poissaolostaan huolimatta.

Oikeuden mukaan miehen teko oli omiaan aiheuttamaan vahinkoa ja kärsimystä naiselle sekä saamaan aikaan tähän kohdistuvaa halveksuntaa.

Mies tuomittiin 60 päiväsakon rangaistukseen, josta kertyi maksettavaa 1320 euroa. Lisäksi maksettavaksi tuli naisen oikeudenkäyntikulut sekä 3000 euron korvaus naiselle aiheutuneesta henkisestä kärsimyksestä.

Kumpikin tässä jutussa käsitelty tuomio on jo saanut lainvoiman.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut