Tuotanto Rauman telakalla jatkuu torstaina –  loppuviikolla vain "joitakin kymmeniä työntekijöitä"

Rauman telakalla rakennetaan matkustajalauttaa sekä Tallinkille että Wasalinelle. Puolustusvoimien sotalaivojen suunnittelu on myös käynnissä. Arkistokuva

Rauman telakan tuotanto käynnistetän vaiheittain torstaista alkaen. RMC:n mjukaan kaikki tilat on tehosiivottu ja käytössä ovat erityisen tiukat koronatoimet. Telakkayhtiö toimitti terveysviranomaisille turvallisuussuunnitelman, joka on hyväksytty.

Tuotanto jatkuu vähäisellä henkilömäärällä. Muu ei olisikaan mahdollista, kun tekijöitä on satamäärin karanteenissa.

– Käynnistämme tuotantoa hyvin maltillisesti. Torstain ja perjantain aikana töihin palaa vain muutamia kymmeniä työntekijöitä, jotka eivät ole olleet telakalla tämän koronaryppään aikana. Viikonloppuna töitä ei telakalla tehdä, jotta voimme rauhassa valmistautua ensi viikkoon, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa tiedotteessa.

Ensi viikolla väkimäärää nostetaan päivä kerrallaan.

Myös verkostoyritykset ovat sitoutuneet yksityiskohtaiseen turvallisuussuunnitelmaan, kertoo RMC.

– Suunnitelma ja siihen liittyvät ohjeistukset kattavat laajasti telakka-alueelle saapumisen ja siellä toimimisen sekä esimerkiksi työntekijöiden vapaa-ajanviettoon ja asumiseen liittyvät pelisäännöt ja toimintatavat. Edellytämme töihin palaavilta negatiivisia testituloksia. Tulemme myös lisäämään satunnaistestausta ja muun muassa selvitämme pikatestausta töihin saavuttaessa. Sairaana ei siis telakka-alueelle ole lupaa tulla, sanoo Heinimaa.

Rauman telakalla rakennetaan matkustajalauttaa sekä Tallinkille että Wasalinelle. Puolustusvoimien sotalaivojen suunnittelu on myös käynnissä.

Rauman kaupungin mukaan koronatartuntojen määrä tarkentui 239:ään tuhannen testatun joukossa. Suuressa luvussa ovat mukana myös tammikuun tartunnat.

Kaupungin tiedotteen mukaan RMC:n esittämä suunnitelma hyväksyttiin tiistaina pääpiirteissään, mutta tarkennuksia tehdään vielä perjantain seurantapalaverissa.

Yhteistyöpalaverissa oli läsnä edustajia Rauman telakalta, Rauman terveys- ja sosiaalipalveluista, Satakunnan sairaanhoitopiiristä, Lounais-Suomen aluehallintovirastosta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta sekä Lounais-Suomen poliisilaitokselta.