Turun kirjamessuilla esillä Ruotsi ja Saamenmaa

Turun Kirjamessujen 25-vuotisjuhlavuoden teemoja ovat ruotsalainen kirjallisuus, saamelaiskulttuuri, dekkarit ja lasten lukeminen.

Turun Messukeskukseeen on 2.–4.10. tulossa yli 15 ruotsalaista kirjailijaa, joiden joukossa ovat muun muassa dekkarikuningatar Liza Marklund, ruotsalaisen kirjallisuuden "grand old lady" Kerstin Ekman sekä dekkaristit Håkan Nesser ja David Lagercrantz. 

Ruotslaisvieraiden joukkoon lukeutuvat myös muun muassa fantasiakirjailijat Sara. B. Elfgren ja Mats Strandberg. Kansainvälisiä kirjailijavieraita Turkuun saapuu myös Virosta. 

Kotimaisista kirjailijoista paikalla ovat muun muassa juuri messujen alla uuden romaanin julkaiseva Sofi Oksanen, Katja Kettu, Kari Hotakainen ja Kaari Utrio.

Saamelaisuutta esitellään muun muassa räpin, folk-rockin, joiun, saamelaisten tarinoiden, kirjallisuuden, teatterin, nykytaiteen, tanssin, elokuvien, lastenelokuvafestivaalin, dokumenttien ja työpajojen kautta.

Kirjamessuilla näkyy vahvasti saamelaiskulttuuri, jota sinne ovat tuomassa muun muassa saamen kielen kulttuurin lehtorit Outi Länsman ja Ellen Pautamo. Messujen ohjelmapäällikkö on Jenni Haukio. Kuva: Maarit Anttila.

Turun Kirjamessut viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlaansa.