Turku sai oman uuden oluen - wirvoitusjuomatehdas mukana

Panimoravintola Koulu ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ovat luoneet yhdessä kirjailija Reijo Mäen kanssa uuden yhteistyöoluen, joka sai nimekseen Kakolan Kalpea.

Oluen kehittivät yhteistyössä Koulun olutmestari Teija Tuovinen-Laiho ja Laitilan panimomestari Juha Kylä-Kaila.

Koekeitot suoritettiin Laitilan 30 litran tuotekehityspanimolla ja lopullinen Kakolan Kalpean pano tehtiin kirjailija Reijo Mäen valvonnassa Panimoravintola Koulussa 14.1.2016.

Olut on tyyliltään turkulainen pale ale.

Kakolan Kalpeaan voi tutustua tästä päivästä alkaen Turussa Panimoravintola Koulussa, Uudessa Apteekissa ja The Old Bankissa.