Turku valittiin ensi vuoden Tall Ship Races -tapahtuman isäntäsatamaksi – Rauma havittelee nuorisotapahtumaa vuodelle 2024

The Tall Ships Races -tapahtumissa vierailleiden rahankäytöstä tehty selvitys osoittaa, että suurtapahtumilla on järjestäjäkaupungeilleen merkittävä taloudellinen merkitys. Arkistokuva: Esa Urhonen

Turun kaupunki on valittu yhdeksi viidestä isäntäsatamasta vuoden 2021 Tall ships races -tapahtumaan.

Ensi maanantaina kokoontuvalle Turun kaupunginhallitukselle esitetään, että Turku allekirjoittaisi satamasopimuksen The Tall Ships Races International Ltd:n kanssa, varautuu näin ollen 110 000 euron kustannuksiin vuoden 2020 osalta ja varautuu vuoden 2021 talousarviossa 1 971 960 euron määrärahaan.

Valinta korostaa Turun kaupungin merellistä roolia vahvana tapahtumakaupunkina ja elämyksien tuottajana. Myös tapahtuman aluetaloudelliset vaikutukset ja matkailuvaikutukset ovat merkittäviä ja pitkäkestoisia.

Varsinaiset tapahtumapäivät Turussa ovat heinäkuussa 5.–8.7.2021. The Tall Ships Races on Suomen kesän 2021 suurin yleisötapahtuma, johon odotetaan satoja tuhansia ihmisiä. Tapahtuma on myös Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 10-vuotisjuhlavuoden kohokohta.

Vuonna 2017 Turussa järjestetyssä The Tall Ships Racessa vieraili 544 000 ihmistä, mikä on Turun järjestämien purjelaivatapahtumien ennätys. Samaan puolen miljoonan kävijän tavoitteeseen pyritään myös vuonna 2021. 

Tapahtuma järjestetään Itämeren alueella noin joka neljäs vuosi. Vuoden 2021 kisan isäntäkaupungit ovat kisajärjestyksessä Klaipeda (Liettua), Turku, Tallinna (Viro), Maarianhamina ja Szczecin (Puola).

Rauman kaupunki puolestaan on hakenut suurten purjelaivojen nuorisopurjehdustapahtuman järjestämisoikeuksia heinäkuulle 2024.

Nuorisopurjehdustapahtuma on tuonut kohdesatamaan liki 50 alusta pääasiassa nuorista koostuvine miehistöineen. Raumalla suuret purjealukset viipyisivät suunnitelmien mukaan 3−4 päivää.

Suurten purjelaivojen tapahtumapaikaksi on suunniteltu Suojan satamaa sekä Laitsaaren ja Hakunin alueita satamassa. Raumalla arvioidaan tapahtuman kiinnostavan yli 200 000 kävijää.

Vuoden 2024 tapahtumakaupungit julkistetaan ensi vuoden toukokuussa.

Lisää aiheesta

Rauma mielii mukaan Tall Ships Races -purjelaivatapahtumaan vuonna 2024