Turun arkkihiippakunnan seurakunnille tunnustusta

SPR:n Varsinais-Suomen ja Satakunnan piirit ovat tänään myöntäneet arkkihiippakunnan seurakunnille Ennakkoluuloton edelläkävijä –tunnustuksen kiitoksena upeasta yhteistyöstä ja auttamisen halusta turvapaikanhakijatilanteessa.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan piirit ovat vaikuttuneita siitä, että seurakunnat ovat olleet ennakkoluulottomasti mukana auttamistehtävässä, kukin omanlaisine arvokkaine panoksineen. Myös yksilötasolla seurakuntien henkilökunnan ja vapaaehtoisten heittäytyminen tilanteessa on ollut huikeaa. Jokaisella tehdyllä hyvällä työllä on ollut, ja on, suuri merkitys kokonaistilanteeseen, puhumattakaan tekojen positiivisesta ilmapiirivaikutuksesta.

Tunnustus luovutettiin rasisminvastaisena päivänä järjestettävässä julkistustilaisuudessa Mäntykodin vastaanottoyksikössä.

Tunnustuksen ottivat vastaan seurakuntien puolesta arkkipiispa Kari Mäkinen ja piispa Kaarlo Kalliala sekä edustajat Porin Teljän, Liedon ja Turun Mikaelin seurakunnista sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä.