Turun yliopiston muutosneuvottelut ovat ohi – henkilöstö pettynyt suunnitelmiin laajoista irtisanomisista: "Paniikkiratkaisu"

Neuvottelut päättyivät henkilöstön edustajien mukaan erimielisinä.

Turun yliopiston muutosneuvottelut ovat koskettaneet myös Raumaa. Kuva opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampukselta. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Turun yliopiston muutosneuvottelut päättyivät perjantaina.

Jukon, JHL:n ja Pron henkilöstön edustajat toteavat Jukon tiedotteessa olevansa pettyneitä yliopiston suunnittelemiin laajoihin irtisanomisiin. Neuvottelut "päättyivät erimielisinä", tiedotteessa todetaan.

Liitot kiinnittävät huomiota siihen, että yliopisto suunnittelee irtisanomisia laajasti ja ennakoivasti, vaikka yliopistojen rahoitustilanteen voisi olettaa kehittyvän parempaan suuntaan, kun ensi vuoden alussa voimaan tulee TKI-rahoituslaki.

– Turun yliopisto turvautuu paniikkiratkaisuna etupainotteisiin säästöihin. Yliopiston budjetti on kokonaisuudessaan noin 300 miljoonaa euroa, johon nyt haetaan vuodelle 2023 kahden miljoonan säästöä. Säästöt voitaisiin saada kasaan irtisanomisia lievemmin keinoin, jukolainen pääluottamusmies Reima Suomi sanoo tiedotteessa.

Toimintaa ei liittojen mukaan ole katsottu kokonaisuutena. Oppiaineiden lakkautukset voivat liittojen mukaan jopa kasvattaa kustannuksia, eikä irtisanomisten seurannaisvaikutuksia ole selvitetty riittävästi.

– Henkilöstön edustajat ovatkin pettyneitä Turun yliopiston tapaan tasapainottaa taloutta ensisijaisesti henkilöstövähennyksillä, tiedotteen päätteeksi todetaan.

Yliopiston hallitus käsittelee muutosneuvotteluiden ja suunnittelutoimien pohjalta laadittua toimenpide-esitystä kokouksessaan tiistaina 14. helmikuuta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut