Turussa vietetään kotimaisen varhaisperunan juhlaa

Neitsytperunan eli kotimaisen varhaisperunan juhlaa vietetään Turussa 13.–14. kesäkuuta.

Tänä vuonna tapahtuma-alue sijaitsee aivan Turun ydinkeskustassa, Panimoravintola Koulun sisäpihalla. Alueen läheisyydessä sijaitsevat kaupungin perinteikkäät ruoka-aitat, Turun Kauppahalli sekä Turun Kauppatori, joka toimii myös yhtenä tapahtumapaikkana.

Festivaalialueelle on vapaa pääsy. Alueella tarjoillaan maukasta suomalaista piharuokaa kahdeksan ravintolateltan muodostamasta piharuokaravintolasta. Neitsytperunasta innoittuneesta ruokatarjonnasta vastaavat turkulaiset huippuravintolat.

Kevyttä viihdettä ja peruna-asiaa

Neitsytperunafestivaalilla tarjoillaan myös kevyttä ja kesäistä ohjelmaa maalaisromanttisella pihalavalla. Perunatorilla puolestaan voi kasvattaa perunatietämystään ja hankkia aamulla mullasta nostettuja lähialueen tuottajien Neitsytperunoita kotiin viemiseksi. Festivaalin virallisena avaajana toimii runoilija Heli Laaksonen.

Kesäisen viihteen lomassa ohjelmasta löytyy lisäksi peruna-asiaa. Lauantaina paneudutaan ruokakulttuurin syvimpään olemukseen, kun Koulun sisätiloissa järjestetään kevyen tieteellinen ja yleisölle avoin keskustelutilaisuus.

Tänä vuonna Perunasymposium käydään teemalla Ruokakulttuuria ja kulttuuriruokaa. Symposium järjestetään Panimoravintola Koulun Historian luokassa lauantaina kello 12.–13.30. Tilaisuus on yleisölle avoin.