Turva on Rajavartiolaitoksen "suurin ja kaunein" – tältä siellä näyttää

Ulkovartioalus Turva vieraili Rauman satamassa. Kuvat: Jere Grönberg Perämies Arthur Heickell kertoo, että komentosillalta on hyvä näkyvyys joka puolelle. Laivalle voi laskeutua myös helikopterilla. Miehistöstä löytyy myös taiteellista silmää. Tarpeen tullen Turvassa voidaan tehdä jopa pieniä kirurgisia operaatioita. Sairashissillä potilas saadaan siirrettyä kerroksesta toiseen nopeasti. Turvan huippunopeus on 18 solmua. Varusteita löytyy niin palomiehille kuin sukeltajillekin. Aluksessa on kaksi pienempää venettä, jotka voidaan laskea veteen esim. partiointitehtäviä varten. Sukellusvarusteita kuivataan kuivaushuoneessa. Konepäällikkö Veli Saarinen toivotti tervetulleeksi laivan sydämeen eli konevalvomoon. Paineilmalla laiva pystytään ylipaineistamaan kemikaalionnettomuuksia varten.

– Kun tämä on se meidän suurin ja kaunein laiva, niin esittelykin tulee jo aika rutiinilla, hymyilee perämies Arthur Heickell aloittaessaan esittelykierroksen vartiolaiva Turvan uumeniin.

Rauman telakalla rakennettu, vuonna 2014 vesille laskettu Rajavartiolaitoksen (RVL) ulkovartioalus vierailee Rauman satamassa viikonloppuna.

Laiva on huoltokäynnillä: sitä huoltaa raumalainen telakkayhtiö Rauma Marine Constructions (RMC).

Samalla RVL pääsi esittelemään laivaa paikallisille yhteistyötahoilleen eli seudun poliiseille, tullin edustajille ja pelastusviranomaisille.

Juttua muokattu 17.3. klo 20.00. Korjattu huoltamista koskeva kappale. Korjattu myös kuvatekstistä alipaineistus ylipaineistukseksi.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.