Turvalaitteiden käyttö ja tarkkaamattomuus liikenteessä poliisin erityissyynissä ensi viikolla

Euroopan komission arvion mukaan tarkkaamattomuus on riskitekijänä 10–30 prosentissa liikenneonnettomuuksista.

| Päivitetty

Poliisi valvoo ensi viikolla 8.–14.3. koko maassa erityisesti autoilijoiden turvalaitteiden käyttöä sekä tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttavia tekijöitä.

Esimerkiksi Porissa ja Turussa poliisin ja Liikenneturvan yhteisissä ratsioissa seurataan turvavöiden käyttöä niin etu- kuin takapenkillä sekä tarkastetaan lapsen turvaistuintilanne.

Onnettomuustietoinstituutin julkaiseman vuosiraportin (2019) mukaan liikenneonnettomuuksissa menehtyneistä henkilö- tai pakettiautossa matkustaneista lähes puolet ei käyttänyt turvavyötä.

Heistä joka kolmas olisi tutkijalautakuntien arvion mukaan voinut selvitä onnettomuudesta hengissä, jos turvavyö olisi ollut käytössä.

Lapselle turvallisin paikka autossa on takaistuin. Tieliikennelain mukaan alle 135 senttimetriä pitkän lapsen kuljettamiseen henkilö-, paketti- ja kuorma-autossa on käytettävä lasten turvalaitetta.

Turvalaitteiden lisäksi poliisin valvonnan kohteena on myös ajonaikainen tarkkaamattomuus.

–Tyypillisesti tarkkaamattomuus liikenteessä johtuu puhelimen käytöstä ajon aikana. Riski joutua liikenneonnettomuuteen kasvaa moninkertaiseksi, mikäli puhelimella soitetaan tai kirjoitetaan tekstiviestiä ajamisen aikana, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta toteaa.

Euroopan komission arvion mukaan tarkkaamattomuus on riskitekijänä 10–30 prosentissa liikenneonnettomuuksista.

Klo 14.48 lisätty tieto ratsioista Porissa ja Turussa. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut