Turvallisuusalalla riittää työpaikkoja

Turvallisuusalan ammattilaisille löytyy nyt hyvin töitä Satakunnassa.

Turvallisuusalan ammattilaisille löytyy nyt hyvin töitä Satakunnassa.

Winnovassa turvallisuusalaa opettava lehtori Jarkko Heinilä kertoo, että työnantajilla on kova kysyntä esimerkiksi vartijan koulutuksen saaneille työntekijöille.

– Työnantajat kaipaavat alalle lisää tekijöitä, Heinilä toteaa.

Winnovan Rauman, Porin ja Laitilan yksiköissä turvallisuusalaa opiskelee noin 360 henkeä. Perustutkintotasolla aloittavia opiskelijoita on noin 150–160 vuosittain. Lisäksi ammattitutkintoa suorittaa kaksi tai kolme ryhmää vuodessa. Korkeimman eli erikoisammattitutkinnon suorittajien määrä vaihtelee.

– Tänne tullaan yhteishaun ja jatkuvan haun kautta. Lisäksi tutkinnot voi suorittaa oppisopimuksella, ja meillä on myös työvoimapoliittisia koulutuksia, Winnovan turvallisuuspäällikkö Petri Riento kertoo.

– Aloituspaikat saadaan kyllä täyteen, sanoo puolestaan Heinilä.

Kesäksi koulutetaan uusia vartijoita

Tällä hetkellä on käynnissä jo kova etsintä kesätöiden tekijöistä. Heinilän mukaan Porissa on alkanut 22 hengen yhdelle työnantajalle räätälöity niin sanottu rekry-koulutus.

Lisäksi on tarkoitus aloittaa vielä toinen, kahden työnantajan kurssi.

– Haku jälkimmäiselle kurssille ei ole vielä alkanut. Lisäksi Vakka-Suomen alueelle haluttaisiin vielä yksi ryhmä, Heinilä sanoo.Turvallisuusalan koulutus on siis varsin hyvä valttikortti työpaikkaa haettaessa.

– Rekry-koulutuksissa pääpaino on se, että yritys palkkaa niille osallistuvat ihmiset. Niitä järjestetään oikeasta tarpeesta, ei huvikseen, Riento sanoo

Muutenkin alan työttömyys on hänen mukaansa Satakunnassa vähäistä.

Ala sopii sekä miehille että naisille

Itse koulutus pitää sisällään sekä käytäntöä että teoriaa.

– Ala sopii palveluhenkisille ihmisille, koska vartijan työ on palveluammatti, Jarkko Heinilä kuvailee.

Kaupungilla liikkuessa näkee usein miespuolisia vartijoita. Heinilän mukaan ala sopii silti myös naisille siinä kuin miehillekin.Turvallisuusalalle tullaan usein suoraan peruskoulusta, mutta myös alan vaihtajia koulutuksesta löytyy.

– Se on noin puolet ja puolet, Heinilä arvioi.

Turvallisuus tulee eteen kaikilla aloilla

Turvallisuusalan koulutus Winnovassa on suunniteltu siten, että se antaa pohjaa myös muihin kuin vartijan tehtäviin.

– Turvallisuusala on nykyään monisäikeinen. Koulutus antaa valmiuksia hakeutua poliisikouluun tai pelastusalalle, Heinilä selittää.

Heinilän mukaan monipuolinen koulutus valmistaa monipuolisiin töihin.

– Turvallisuus tulee eteen alalla kuin alalla, työturvallisuus, työyhteisön turvallisuus, henkilöiden ja kiinteistön turvallisuus. Näiden asioiden kautta ymmärrystä turvallisuudesta tarvitaan joka alalla, ja koulutusta arvostetaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut