Tusina Rauman taidegraafikoita Vuojoen kartanolla

Rauman taidegraafikoiden näyttely avautuu Vuojoen kartanon Galleria Gylichissä torstaina.
Rauman taidegraafikoiden näyttely avautuu Vuojoen kartanon Galleria Gylichissä torstaina. Kuva: Merja Ala-Olla

Rauman taidegraafikoiden näyttely avautuu Vuojoen kartanon galleria Gylichissä torstaina. Näyttelyssä on teoksillaan mukana kaksitoista yhdistyksen jäsentä.

Näyttelyn teemaa, ”aikaa”, taiteilijat ovat lähestyneet monesta eri suunnasta ja eri tekniikoilla.

Esillä olevat teokset ovat taidegrafiikkaa ja keramiikkaa.

–Teoksissani hetken ainutkertaisuus näkyy voikukan haituvapalloissa. Niiden hajoaminen, leviäminen ja jälleen uusi syntyminen. Luonnon kiertokulku, kuvailee Merja Ala-Olla yhdistyksen tiedotteessa.

Mari Aspola puolestaan kertoo kuvissaan oleellisiksi valon, värin, pelkistyneen muotokielen ja hitaasti etenevän prosessin.

– Horisontaaliset kuvat etenevät kävelyn tahtiin taltioiden paikkoja, nähtyä, luettua ja koettua niin maailmalta kuin lähiympäristöstä, hän kertoo näyttelytiedotteessa.

Kirsi Kuusistolle teosten sisällöiksi ovat yhä enemmän valikoituneet rauhankasvatus sekä hyvyyden ja pahuuden pohdinta. Tommi-Wihtori Roströmin teosten aiheet vievät menneeseen aikaan, lapsuuden maisemiin ja kansallisromanttisiin tunnelmiin.

Näyttelyn taiteilijoita ovat myös Eila Haapalahti, Riitta Lehto-Toivanen, Maria Leppänen, Niko Nikolov, Veli-Matti Selin, Anu Sukanen, Heli Väisänen ja Vilma Wallenström.

Rauman Taidegraafikoissa on kaikkiaan 23 jäsentä.

Aika Vuojoen Kartano Galleria Gylich 3.8.–9.9. ma–pe klo 9–15 sekä tapahtumien yhteydessä.