Tutkimuksia, suojelua, siivoamista – Meremme tähden -tapahtumassa puhuttiin Itämeren tilanteen parantamisesta

Eurajoen yhteiskoulun opettaja Karoliina Saurio vastaanotti siivousvälineitä Satakunnan ammattikorkeakoulun Teemu Heikkiseltä. Kuva: Juha Sinisalo


Meremme tähden -tapahtuma kokosi yhteen Itämeren ympäristön vesistöjen parissa työskentelevät tahot.

Toimintaa esiteltiin Satakunnan ammattikorkeakoulun Merimäen kampuksella. Yleisö pääsi näin keskustelemaan toimijoiden kanssa, ja toimijat tutustumaan keskenään. 

Eurajoen yhteiskoulun opettaja Karoliina Saurio kertoo, että koulu on mukana useammassakin vesistöhankkeessa.

Tiistaina koulun kahdeksasluokkalaiset lähtevät siivoamaan Eurajoen rantaa Luodonmaannokasta. Siivoustalkoot ovat osa Let's Do It -kampanjaa, jota myös esiteltiin Meremme tähden -tapahtumassa.

– Uskon, että oppilaat siivoavat rantaa mielellään. Osa heistä käy kesällä rippikoulun leirikeskuksessa, jossa käytetään samaa rantaa. Ehkä he ymmärtävät, että jonkun se ranta on siivottava, Saurio kertoo.

Meremme tähden -tapahtumassa yleisö pääsi vapaasti kiertelemään ja keskustelemaan esittelypisteillä.Meremme tähden -tapahtuma järjestetään osana kansainvälistä Waterchain-hanketta. Hankkeen tarkoituksena on vähentää Itämereen joutuvien ravinteiden ja vaarallisten aineiden määrää.

– Viesti on se, että jokaisen on tehtävä oma osuutensa asian puolesta, kertoo Meremme tähden -järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Minna Keinänen-Toivola.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.