Tutut näyttelijät löivät hynttyyt yhteen: Ilkka Koivula ja Jani Koskinen tulkitsevat Virtaa ja Sorsakoskea

Laulava näyttelijä Jani Koskinen lähtee konserttikiertueelle Ilkka Koivulan kanssa. Tamperelaisnäyttelijä vierailee parhaillaan Rauman teatterin Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä -musiikkikomediassa. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Olavi Virran ja Topi Sorsakosken tutut laulut soivattänä keväänä kahden näyttelijän, Ilkka Koivulan ja Jani Koskisen, kiertueella konserttisaleissa ympäri Suomea. Raumalle saavutaan 28.4.

– Olan ja Topin ikivihreät laulut elävät kautta aikojen. Aikuisyleisö muistaa nostalgisten kappaleiden melodiat ja kertosäkeet vaikka niitä niin valitettavan harvoin enää radiossa kuulee, Jani Koskinen sanoo.

Molemmat laulavat näyttelijät ovat tuttuja raumalaiselle teatteriyleisölle. Tamperelainen Koskinen näyttelee parhaillaan Rauman teatterin Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä -musiikkikomediasta. Koivula puolestaan vieraili teatterissa viime kaudella.

Koskinen muistetaan myös monista rooleistaan Olavi Virtana. Maestroa hän on näytellyt muun muassa Eino Grönin elämästä kertovassa musikaalissa Tango d’amore, Topi Sorsakosken vaiheita peilaavassa musikaalissa On kesäyö ja Olavi Virta -musikaalissa.

Koivula näytteli Sorsakoskea On kesäyö -musikaalissa.

– Monet Topin esittämistä kappaleista ovat minulle ennestään tuttuja lapsuudesta perinteisinä iskelmäversioina, mutta vasta Topin ja Agents-yhtyeen sovituksina, kun niihin yhdistettiin rock ne kolahtivat urakalla, Koivula sanoo.

Mestareiden jäljissä -konsertti 28.4. Rauma-salissa.