TVO ei harkitse vähentävänsä väkeä

Länsi-Suomen tekstiviestipalstalla on spekuloitu, että Teollisuuden Voima olisi päättämässä lukuisia työsuhteitaan.

TVO:lta kerrotaan, että vaikka yhtiössä on pohdittu, miten toimintaa saataisiin tehostettua, ei työsuhteiden päättämisen kaltaisia päätöksiä ole tehty, eikä tällaisia asioita ole edes esitetty.

Joulukuussa 2013 tekemänsä ilmoituksen mukaisesti laitostoimittaja Areva vähensi OL3-työmaalla toimivien alihankkijoiden ja työntekijöiden määrää kuluvana vuonna. Laitostoimittaja ilmoitti tuolloin keskittävänsä työpanokset kiireellisiin ja projektin kannalta kriittisimpiin suunnittelutehtäviin.

Olkiluoto 3 -työmaan henkilöstövahvuus on konsortion viimeisen ilmoituksen mukaan tällä hetkellä noin 730 henkeä. Kesäkuun lopulla työmaalla työskenteli noin 600 henkeä, joten vahvuudessa on tapahtunut loppuvuonna pientä kasvua.

– Olemme keskustelleet konsortion kanssa, että työmaavahvuus tulee kevään kuluessa nousemaan noin tuhanteen henkeen, OL3-projektin vanhempi asiantuntija Käthe Sarparanta kertoo.

– Tällä hetkellä yksi työmaan suurimmista työvaiheista on muun muassa menossa olevat kaapelityöt. Lisäksi dieselrakennuksessa tehdään asennustöitä, hän jatkaa.