TVO: Laitostoimittajan on kannettava vastuunsa kaikista OL3 EPR -projektin sopimusvelvoitteista

Teollisuuden Voima katsoo, että AREVAn ja EDF:n välinen, 16. marraskuuta 2016 julkaistu AREVA NP:n toiminnan myyntiä koskeva sopimus jättää Olkiluoto 3 EPR -projektin yhtiörakenteeseen, jonka varat ja resurssit eivät ehkä olisi riittävät.

TVO:n mukaan AREVA NP riisutaan ydinvoimateknologiaan liittyvistä toiminnoista ja osaamisesta, kun tekninen asiantuntemus ja tärkeät henkilöstöresurssit siirretään niin sanottuun New Areva NP -yhtiöön, jonka EDF sopimuksen mukaan ostaa.

- Ymmärrämme uudelleenjärjestelyn tarpeen, mutta odotamme, että TVO:n oikeuksia kunnioitetaan ja kaikki laitostoimittajan velvollisuudet hoidetaan laitostoimitussopimuksen mukaisesti. Projektin omistajuuden irrottaminen OL3 EPR -projektin valmistumiseen ja käyttöönottoon tarvittavista resursseista ei ole vastuullista toimintaa ydinvoimateknologian toimittajalta, TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua sanoo.

TVO tiedottaa pyrkineensä saamaan yksityiskohtaista tietoa ilmoitetusta uudelleenjärjestelystä ja sen vaikutuksista OL3 EPR -projektiin. TVO ilmoittaa tarvitsevansa varmistuksen siitä, että tarvittavat taloudelliset ja muut resurssit on suunnattu projektin loppuun saattaamiseen ja pitkäaikaiseen käyttöön, jotta voi hyväksyä projektiin liittyvät muutokset.