TVO:n varasto- ja kuljetuspalvelut siirtyvät Logistikas Oy:lle - työntekijät marssivat ulos

Raumalainen Logistikas hoitaa jatkossa kuljetus- ja varastointipalveluja Olkiluodossa. Kuva: Pekka Lehmuskallio / LS-Arkisto

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) ja Logistikas Oy ovat sopineet liikkeenluovutuksesta, jolla TVO-konsernin varasto- ja kuljetuspalvelut siirretään Logistikakselle. Sopimus astuu voimaan 1. syyskuuta ja koskee yhdeksää henkilöä.

Kaupasta tiedotettiin henkilöstölle tänään kello 10. Puolilta päivin lähes kaikki vuorossa olleet työntekijät marssivat ulos. Töihin jäi vain laitosyksiköiden käyttöhenkilöstö.

- Arviolta noin 60-70 henkilöä lähti, ja mieliala oli sellainen, että töihin palataan vasta maanantaina, kertoo TVO:n pääluottamusmies Jani Malila.

TVO:n johdon mukaan ulkoistaminen tehdään, koska varasto- ja kuljetuspalveluiden toiminta on kausiluonteista muun muassa vuosihuoltojen ja muiden projektien vuoksi.

- Toteutetulla muutoksella pyrimme varautumaan Olkiluodossa meneillään oleviin mittaviin projekteihin ja töihin varasto- ja kuljetuspalveluissa. Logistikas pystyy lähialueen suurena toimijana vastaamaan Olkiluodon varasto- ja kuljetuspalveluiden entistä laadukkaampaan tuottamiseen ja vaihteluihin sekä kyseisten palveluiden ja prosessien jatkuvaan parantamiseen, TVO:n tukipalveluiden johtaja Risto Siilos kertoo yhtiön tiedotteessa.

Logistikas Oy:n toimitusjohtajalle Toni Brigatille sopimus TVO:n kanssa on tärkeä.

- Olemme tehneet logistiikkayhteistyötä TVO:n kanssa yli kymmenen vuotta ja nyt tehdyllä pitkäaikaisella sopimuksella otamme vastuun kokonaisvaltaisesta logistiikan hoitamisesta ja kehittämisestä. Tavoitteenamme on omalta osaltamme lisätä TVO:n kilpailukykyä ja joustavuutta tuottamalla logistiikkapalvelut häiriöttömästi.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.