TVO:n ydinvoimalaitosten tuotantovuosi oli toiseksi tehokkain yhtiön historiassa – OL3:n säännöllinen sähköntuotanto alkamassa maaliskuussa 2021

Teollisuuden Voima Oyj julkaisi keskiviikkona vuoden 2019 toimintakertomuksensa.

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) julkaisi keskiviikkona vuoden 2019 vuosikertomuksensa.

Eurajoen Olkiluodon ydinvoimalaitokset tuottivat viime vuonna sähköä 14,75 terawattituntia. Kyseessä on yhteenlaskettuna laitosten historian toiseksi paras toimintavuosi. OL1-laitosyksikkö teki tuotantoennätyksensä, 7,54 terawattituntia.

Laitokset tuottivat noin 17 prosenttia Suomessa käytetystä sähköstä ja noin 22 prosenttia Suomessa tuotetusta sähköstä. Käyttökerroin oli 94,8 prosenttia.

Konsernin liikevaihto sen sijaan laski lähes sadalla miljoonalla eurolla 254,2 miljoonaan euroon. TVO:n mukaan tämä johtui alhaisemmasta ydinjätehuoltomaksusta ja Meri-Porin hiilivoimalaitoksen pienemmästä toimitusmäärästä.

Olkiluoto 3 -laitosyksikön rakennustyöt ovat TVO:n mukaan pääosin valmiit. Polttoaineen asennuksen EPR-laitoksen reaktoriin on määrä tapahtua kesäkuussa 2020. Laitosyksikkö kiinnitetään aikataulun mukaan valtakunnan verkkoon marraskuussa 2020 ja säännöllinen sähköntuotanto alkaa maaliskuussa 2021.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut