TVO sopimukseen pääkiertopumppujen uusimisesta

Teollisuuden voima solmi heinäkuussa sopimuksen Westinghouse Electric Swedenin kanssa. Sopimus kattaa Olkiluoto 1:n ja 2:n pääkiertopumppujen uusinnan, ja se sisältää 12 pääkiertopumppua, joiden arvo on yli 40 miljoonaa euroa.

Olkiluoto 1:n ja 2:n pääkiertopumppujen uusinta toteutetaan avaimet käteen -periaatteella, jossa WSE on sopimuskumppani ja vastaa toimituksen asennuksesta ja erikoistyökalujen valmistuksesta sekä pumppujen suunnittelusta yhdessä niiden valmistajan KSB Groupin kanssa. TVO vastaa sopimuksessa määritellyistä asennuksen aikaisista tukipalveluiden järjestämisestä.

– Pääkiertopumppujen uusinta on yksi TVO:n historian merkittävimmistä modernisointitöistä. Nykyiset pumput ovat olleet toiminnassa 35 vuotta ja niiden vaihdolla varmistetaan osaltaan laitosyksiköiden luotettava ja turvallinen toiminta jatkossakin, kertoo tekniikkajohtaja Sami Jakonen TVO:lta.

Pääkiertopumppujen tehtävänä on pumpata vesi reaktorisydämen läpi. Uudet pumput kykenevät tuottamaan nykyistä suuremman virtauksen.

Modernisointi tehdään vuosien 2016–2018 huoltoseisokeissa.