TVO vaatii Arevalta suunnitelmaa jäljellä olevien työvaiheiden suorittamisesta

Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksikköä kiinteähintaisella avaimet käteen -sopimuksella rakentava Areva-Siemens -konsortio on kertonut, että se keskittää työpanokset kiireellisiin ja projektin kannalta kriittisimpiin suunnittelutehtäviin. Samalla laitostoimittaja suunnittelee myös vähentävänsä OL3-työmaalla toimivien alihankkijoiden ja työntekijöiden määrää.

 - Odotamme Arevalta tarkempaa selvitystä suunnitelluista muutoksista ja työpanosten kohdentamisesta. TVO:lla ei ole edellytyksiä arvioida suunnitelman vaikutuksia aikatauluun, emmekä ole saaneet laitostoimittajalta edellyttämäämme selvitystä projektin kokonaisaikataulusta. Meidän mielestämme aikatauluselvitys pitää tehdä valmiiksi ensin, ja vasta sen jälkeen päättää resurssisuunnittelusta, OL3-projektista TVO:lla vastaava johtaja Jouni Silvennoinen sanoo.

- Toimintaa rakennustyömaalla pitää tehostaa ja aikataulun kannalta tärkeimpiin tehtäviin kuten laitos- ja automaatiosuunnitteluun sekä automaatiotestauksen aloittamiseen tulee panostaa lisää, Silvennoinen linjaa.

Teollisuuden Voima pitääkin tärkeänä, että OL3-ydinvoimalaitosyksikkö valmistuu viivytyksittä ja mahdollisimman nopeasti. TVO edellyttääkin, että laitostoimittaja esittää selkeän suunnitelman jäljellä olevien töiden loppuunsaattamisesta.

Länsi-Suomi uutisoi lehdessään (10.12), että Arevan henkilöstömäärä Olkiluodon työmaalla saattaa tulla vähenemään radikaalistikin alkuvuonna.

Arevan viestintäjohtaja Virginie Moucquot-Laiho myönsi, että työmäärän tarve vähenee projektin edetessä, mutta hän ei voinut kertoa vähennystarpeesta tarkempia lukuja.