Tyhjenevätkö kartanon salit?

Posivan työntekijöiden muutto Olkiluotoon pakottaa miettimään kartanon toimintaa uudelleen.

Vuojoen kartanon tämänhetkisten toimijoiden vuokrasopimukset nykyisessä muodossaan päättyvät tulevan syksyn ja talven aikana. Toinen sopimuksista päättyy syyskuun viimeinen päivä ja toinen vuoden lopussa.

Sopimusten purkamisen taustalla on Posivan johtavan asiantuntijan Erkki Palosen mukaan useiden Posivan työntekijöiden ja heidän toimistotilojensa siirtyminen maaliskuun lopussa Vuojoen kartanosta Olkiluotoon.

– Posivan hankkeelle, kapselointi- ja loppusijoituslaitoksen toteuttamiselle, myönnettiin rakentamislupa, joten kaikki työntekijät haluttiin keskittää Olkiluotoon. Tämän myötä toiminta Vuojoen kartanossakin tuli harkittavaksi uudelleen. Vanhat sopimukset pitää irtisanoa, jotta voidaan sopia uudet.

Tällä hetkellä pohditaan yhdessä toimijoiden kanssa, missä muodossa toiminta Vuojoen kartanossa jatkuu.

– Haluamme, että toiminta säilyy. Avainroolissa ovat nyt nykyiset toimijat, joilta on pyydetty suunnitelmia toiminnan jatkumisen suhteen, Palonen selvittää.Vuojoen kartanossa toimii tällä hetkellä kulttuuriperintöä säilyttämään perustettu yleishyödyllinen Vuojokisäätiö, joka järjestää kartanolla muun muassa näyttelytoimintaa, yleisätapahtumia ja konsertteja, sekä Ravintola Wuojokea pyörittävä Rauman Hovi.

Vuojokisäätiön toiminnanjohtajan Kati Vainion mukaan heidän täytyy ryhtyä miettimään uutta tapaa toimia.

– Konsepti täytyy nyt miettiä uudelleen, kun yksi toimija poistuu talosta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut