Tykkäyskuningas tuli vahingossa

Tämä on vuoden 2015 klikatuin kuva Länsi-Suomen Instagram-sivustolla. Kuvassa Miss Rantatyttö-ehdokkaat Tanja Haapanen, Karita Haapanen, Marie Suomi, Suvi Tenhunen ja Niina Terävesi sekä kilpailun järjestäjä Juha Hyvärinen, joka yrittää tavoittaa Tauskia puhelimellaan. Kuva: Juha Sinisalo Tämä Kai Jalosen ottama ukkoskuva keräsi paljon tykkäyksiä. Kuva: L-S arkisto/Kai Jalonen Kuvat Vanhasta Raumasta ja sen ihmisistä herättivät paljon kiinnostusta Instagramissa. Joulun alla tämä kuusienkuljetuskuva sai Instagram-seuraajat tykkäämään.

110-juhlavuoden ajan Länsi-Suomen Instagram-sivulla on jaettu vanhoja ja hieman tuoreempiakin arkistokuvia.

Lukijat ovatkin pitäneet vanhoista valokuvista ja sivun seuraajia oli juhlavuoden päätyttyä noin 800.

Vuoden viimeinen kuva nousi seuraajien parissa kirkkaasti tykkäyskuninkaaksi.

Viimeinen kuva sai lähes 1 270 tykkäystä ja sitä on myös jaettu runsaasti sosiaalisessa mediassa.

Jaajo tuplasi tykkäysmäärät

Vuoden klikatuin kuva on elokuulta 2014, jolloin Pyhärannassa järjestettiin Suojalan Rantabileet. Tapahtumassa valittiin myös Miss Rantatyttö.

Marva Median valokuvaaja Juha Sinisalo otti valokuvan missiehdokkaista ja tapahtuman järjestäjästä niinsanotulla backstage-alueella.

– Tilanne oli hauska, kun Tauskia odotettiin paikalle.

Kuvaustilannetta ei sen enempää suunniteltu, vaan missiehdokkaat ottivat asentoa samaan aikaan, kun tilaisuuden järjestäjä Juha Hyvärinen sai puhelun, että viihdetaiteilija Tauski ei ehdi ajoissa paikalle.

Sinisalo otti Rantabileistä muutamia erilaisia kuvia, mutta lehteen päätyi juuri tämä otos, joka herätti paljon mielenkiintoa jo tuolloin. Sinisalon mukaan kuva oli tavallaan vahinko, eikä hän sitä sillä hetkellä sen enempää miettinyt.

Monet kommentoivat kuvan kiteyttäneen juuri sen tietynlaisen yrittämisen asenteen, kotikutoiset puitteet ja ne vastoinkäymiset, joita pienellä paikkakunnalla tapahtumia järjestävät joutuvat kohtaamaan.

Kuva levisi kulovalkean lailla myös sen jälkeen, kun Radio Suomipopin juontaja Jaajo Linnonmaa jakoi sen omalla Instagram-sivullaan, jolloin sen tykkäysluvut nousivat yli neljään tuhanteen.

Linnonmaa kehui kuvan olevan koko Suomen parhaimpien lehtikuvien joukossa ja suunnitteli Länsi-Suomen tilaamista, jos kuvajournalismin taso on noin korkealla.

Vanhimmat valokuvat kiinnostivat

Muut vuoden aikana julkaistut Instagram-kuvat eivät muodostuneet edellä kuvatunlaisiksi some-hiteiksi.

Kuvat ovat Länsi-Suomen historian ajalta, mutta aivan alkuvuosista ei kuvia ollut, sillä 110 vuotta sitten ei sanomalehdissä valokuvia ollut.

Vanhimmat kuvat herättivät kuitenkin mielenkiintoa Instagram-seuraajissa, sillä ne veivät aikamatkalle menneeseen maailmaan.

LS110-kuvia täällä.