Tykkylumi aiheuttaa sähköhäiriöitä

Puiden oksille paksuksi kerrokseksi satanut tykkylumi painaa sähkölinjoja ja aiheuttaa häiriöitä sähköverkkoon muiden muassa Vasaraisilla, Turajärvellä ja Kodisjoella sekä Laitilan ja Uudenkaupungin suunnilla. Häiriöt ovat lyhyitä jälleenkytkentöjä eli sähköt räpsähtävät hetkeksi pois ja palautuvat nopeasti päälle. 

- Meillä on muutamia työryhmiä maastossa helpottamassa tilannetta ja uskomme, että mikäli lunta ei sada enempää, saamme häiriöt poistettua jo alkuviikosta, kertoo Vakka-Suomen Voima Oy:n kunnossapitopäällikkö Mikko Siivonen.

Maanantaina Vakka-Suomen Voima poisti  Uudessakaupungissa Oksalanpäästä keskijännitejohtoon kiinni ottaneen oksan, joka oli painunut lumikuormasta linjalle.

Turajärvellä sähkölinjoille taipuneita puita on poistettu viikonlopun aikana uusien katkojen välttämiseksi ja Vasaraisilla lumikuormia poistetaan edelleen koko alkuviikon ajan.

Sähköyhtiöstä kerrotaan, että keskeytykset ovat pysyneet hyvin lyhyinä, mutta niitä saattaa esiintyä edelleen viikon aikana.

Tykkylumen aiheuttamia sähköhäiriöitä on esiintynyt myös Rauman Energian alueella Haapasaaressa ja saaristossa, jossa on vielä ilmajohtoja.