Työmaan vahvuus vaikuttaa paikallisarkeen

Huippuvuosina Eurajoella OL3-työmaalla tehtiin töitä yli 4 000 henkilön voimin. Projektin edetessä työmaan vahvuus on kuitenkin laskenut nykyisen, reilun tuhannen työntekijän tasolle.

Näin iso muutos heijastelee väkisinkin lähiseudun arkeen. Esimerkiksi Rauman ajoittain vääristynyt vuokratarjonta alkaa nyt olla normaalilla tasolla.

– Nyt on varaa valita erilaisista vuokra-asunnoista, niin isoista kuin pienistäkin. Työntekijöiden ja sitä kautta vuokralaisten väheneminen tulee heijastelemaan myös vuokrien hintatasoon, Raumanmeren kiinteistövälittäjä Tero Käpynen sanoo.

Myös Raumalla toimivan Ranskan opetusministeriön alaisen Areva-koulun oppilasmääriin on odotettavissa pudotusta, kun uusi lukukausi pyörähtää käyntiin.

– Huippuvuosina oppilasmäärät olivat 60 paikkeilla ja nyt meillä opiskelee noin 40 lasta ja nuorta, koulun rehtori Sébastien Spaeth kertoo.

Eurajoella työmaan hiljeneminen näkyy konkreettisesti katukuvassa.

– Omiin silmiin on ainakin osunut vähemmän ulkomaisia rakentajia esimerkiksi ruokakaupassa, Eurajoen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Vesa Jalonen kertoo.