Työministeri Ihalainen: telakkapäätös surullista Raumalle

Työministeri Lauri Ihalaisen mukaan päätös STX:n Rauman telakan toiminnan päättymisestä on surullinen ja kova isku Rauman seudulle. Länsi-Suomen haastattelema työministeri oli maanantaina Uudessakaupungissa Valmet Automotiven tehtaalla juhlistamassa Mercedes A-sarjan tuotannon aloitusta.

Rauman telakkauutisten takia Ihalainen lähti Uudestakaupungista suoraan Turkuun neuvottelemaan telakan tilanteesta Rauman kaupungin johdon ja telakan edustajien sekä luottamushenkilöiden kanssa. 

- Nyt pitää miettiä, miten teollista pohjaa lähdetään laajentamaan Raumalla. Luultavasti osa työntkeijöistä houkutellaan Turkuun töihin. Tässä on onneksi kuitenkin vielä hengähdysaikaa, ennen kuin työt telakalla loppuvat kokonaan, Lauri Ihalainen kertoi Länsi-Suomelle. 

Työministerin mukaan Rauman onnena on se, että alueella on tahtoa löytää uusia mahdollisuuksia teolliselle laajentumiselle, sillä osaamista kaupungista kyllä löytyy.

- Siitä hetkestä, kun työt telakalla loppuvat, pitää huolehtia siitä, ettei ketään jätetä tyhjän päälle. Työttömyys- ja muutosturva-asiat pitää hoitaa ajoissa kuntoon, muistuttaa Ihalainen.