Työnantajan kustantamaa hyvää joulumieltä

Hilpeät pikkujoulukekkerit, maittava ravintola-ateria, lahjoitus hyväntekeväisyyteen vai perinteinen joulupaketti? Paikalliset yritykset kertovat, kuinka he huomioivat henkilökuntaansa tänä jouluna.

– Lahjan antamisella on minusta suuri merkitys. Vaikka verottaja tietyt rajat asettaakin, oleellisinta ei ole lahjan rahallinen arvo, vaan taustalla oleva ajatus, pohtii Sisustustalo Kodinonnen omistaja Johanna Närvä.

Aslemetals Oy:ssä henkilökunnan joulumuistamisperinne on jatkunut vuodesta 1985 saakka. Viime vuonna järjestettiin pikkujoulut, kun samalla juhlistettiin yrityksen 50-vuotista taivalta. Nyt on jälleen lahjojen antamisen vuoro.

Reilut 10 henkilöä työllistävässä Wanhan Rauman Kellarissa pikkujoulusesonki on kuumimmillaan. Ravintolapäällikkö ja yrittäjä Petri Lehtinen kertoo, että henkilökunnallekin pikkujoulut on tarkoitus järjestää – tosin käytännön syistä vasta joulun jälkeen.

Osuuskauppa Keula jakaa työntekijöilleen noin 500 joululahjaa.

– Henkilökuntaa muistetaan vuosittain pienellä lahjalla, minkä näen erittäin tärkeänä. Palvelualalla joulu on vuoden kiireisintä aikaa, joten se tuo hyvää mieltä työn suorittamiseen, toimitusjohtaja Mika Marttila arvioi.