Työpaja sen opetti: Kirja muuntuu vaikka uusiopaperiksi

Johannat Ollila ja Lassila (vas.) auttoivat freinetkoulun 4.-luokkalaisia Jaska Savolaista ja Aaron Vihistä itse tehdyn paperin viimeisissä työvaiheissa perjantaina. Kuva: Juha Sinisalo

4.-luokkalaiset Aaron Vihinen ja Jaska Savolainen valmistavat uusiopaperia vanhoista kirjoista kaatamalla paperimassaa laakeaan astiaan. Sekoituksen jälkeen kehys upotetaan massan alle, nostetaan varovasti ja valutetaan liika vesi pois.

– Näistä voi tehdä vaikka äitienpäiväkortteja tai vastaavia, kertoi yksi kirjapajan ohjaajista, Johanna Ollila.

Rauman Freinetkoulun 3.–5.-luokkalaiset tutustuivat Kestävän kehityksen pajapäivänä tekstiilien ja paperin elinkaareen, kierrätykseen sekä uudelleenkäytön mahdollisuuksiin Rauman opettajankoulutuslaitoksella. Työpajoja oli perjantaina kolme erilaista.

Päivän järjestivät Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman yksikön käsityökasvatuksen tekstiilityöpainotteisten aineopintojen opiskelijat osana Tekstiilit ja kestävä kehitys -opintojaksoa.

– Kestävästä kehityksestä puhutaan paljon, mutta enemmän kaivattaisiin konkreettista tekemistä, opintojakson vastaava opettaja Satu Grönman sanoi.

Pajapäivä järjestettiin viidettä kertaa. Se toimi yhtenä tapahtumana Rauman opettajankoulutuslaitoksen viettämässä 120-vuotisjuhlassa.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.