Työryhmä: Köyliössä ei tarvetta suden poikkeusluvalle

Reviiriyhteistyöryhmä ei katso, että esimerkiksi pelkkä susien määrä riittäisi syyksi poikkeuluvan hakemiseen.

Maa- ja metsätalousministeriön uusi susiasetus on parhaillaan lausuntokierroksella. Valmis asetus tulee julki todennäköisesti vielä tällä viikolla.

Asetuksen luonnoksessa suden kannanhoidollista metsästystä kaavaillaan jatkettavaksi, tosin aiempaa tiukemmin ehdoin. Uutena mahdollisuutena ministeriö esittää poikkeuslupia, jotka voitaisiin myöntää sosiaalisin syin eli käytännössä esimerkiksi susipelon vuoksi.

Merkittävimmille susireviireille perustetut reviiriyhteistyöryhmät antavat poikkeuslupien tarpeesta omat lausuntonsa alueelliselle riistakeskukselle.

Lausunnot ovat vasta tulollaan, mutta esimerkiksi Köyliö-Huittinen-Alastaro -alueen ryhmä linjasi lausuntonsa keskiviikkona.

– Työryhmä päätti antaa lausunnon, jossa todetaan, ettei poikkeusluvan hakemiseen ole perusteita, kertoo ryhmässä Ala-Satakunnan ympäristöseuraa edustava Niina Laihonen.

Alueella elää Lounais-Suomen suurin susilauma, jossa on Luken väliarvion mukaan vähintään kahdeksan sutta. Reviiriyhteistyöryhmä ei siis kuitenkaan katso, että esimerkiksi pelkkä susien määrä riittäisi syyksi poikkeuluvan hakemiseen.

– Mitään vahinkoja ei ole tapahtunut, ja tilanne on aika rauhallinen. Ehkä ihmisetkin ovat jo tottuneet, Laihonen kertoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut