Työsopimus toteutti unelman

Jani Nurminen (vas.) ja Sari Saari saivat K-Supermarket Eurajoen Portin työpaidat kauppias Juuso Östermanilta. Molemmat ovat niin innoissaan työpaikastaan, että voisivat olla töissä vaikka kellon ympäri. Tällä haavaa he työskentelevät sekä keittiön että kaupan puolella kahtena päivänä viikossa neljän tunnin ajan. Kuva: Jussi Hietikko

Kehitysvammaisten työllistyminen on tilastollisesti harvinaista nykyisin Suomessa.

Moni kehitysvammainen tekee avotöitä tai työskentelee erilaisissa toimintakeskuksissa.

Avotyöllä tarkoitetaan sitä, että kehitysvammaiset tekevät työtä tavallisilla työpaikoilla, mutta he eivät ole työsuhteessa olevia työntekijöitä.

He osallistuvat työhön kunnan sosiaalihuollon asiakkaina.

Mutta Eurajoella ei anneta tilastojen vaikuttaa elämään.

Eurajoella asuvat Sari Saari ja Jani Nurminen nimittäin kirjoittivat äskettäin työsopimukset K-Supermarket Eurajoen Portin kauppiaan kanssa.

He ovat Eurajoella toimivan työ- ja päivätoimintakeskus Toimarin ensimmäiset asiakkaat, joilla on työsopimus avoimilla työmarkkinoilla.

– Olin ihan hämmentynyt, kun kuulin että pääsen oikeisiin töihin kauppaan. Se on ollut mun unelma tosi pitkään, Sari Saari kuvailee tuntemuksiaan.

Jani Nurminen kannustaa muitakin työnantajia rohkeuteen ottaa kehitysvammaisia palkkatöihin, vaikka ensin työharjoittelun kautta.

– Kaikki ihmiset on samanarvoisia. Töissä pitää olla vaan tarkka ja ahkera, Nurminen kiteyttää.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.