Työttömien määrä laski edelleen Satakunnassa

Työttömiä työnhakijoita oli toukokuussa 8 500. Nykyistä vähemmän työttömiä työnhakijoita on Satakunnassa ollut viimeksi vuonna 1990.

| Päivitetty

Satakunnan työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 8 500 työtöntä työnhakijaa, mikä on 320 henkeä (-3,6 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Huhtikuusta työttömien määrä laski 330 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli toukokuussa 8,6 prosenttia.

Rauman työttömyysaste oli toukokuussa 7 prosenttia, Eurajoen 4,7 prosenttia ja Euran 6,1 prosenttia.

Työttömien määrä laski toukokuussa jo alle vuoden 2008 tason. Nykyistä vähemmän työttömiä työnhakijoita on Satakunnassa ollut viimeksi vuonna 1990.

Työttömyyden aleneminen on kuitenkin hidastumassa. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä on jo selvästi noussut vuoden takaiseen verrattuna. Myös miehiä oli toukokuun lopussa hieman enemmän työttömänä kuin vuotta aikaisemmin.

Työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuussa reilut 3 500 avointa työpaikkaa Satakunnassa. Näistä 1 650 oli toukokuun aikana avautuneita uusia työpaikkoja. Uusia työpaikkoja avautui vähemmän kuin viime vuonna toukokuussa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Uutista päivitetty klo 12.50. Lisättiin paikalliset luvut.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut