Työttömien määrä lisääntynyt Satakunnassa

Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueella oli työnvälitystilaston mukaan joulukuun lopussa työttömiä työnhakijoita runsaat 15 700, mikä on lähes 1900 enemmän kuin kuukausi aikaisemmin. Lomautettuna oli lähes 1 900 henkeä.

Satakunnassa työttömien työnhakijoiden määrä on lisääntynyt yli 700:lla viime vuoden joulukuusta. Lomautettuja oli lähes 200 enemmän kuin vuosi sitten.

Satakunnan TE-toimistossa oli joulukuun aikana avoinna lähes 2 000 työpaikkaa. Kuukauden takaisesta määrä on hieman laskenut mutta lisääntynyt vuoden takaisesta lähes 700:lla. Avoimet paikat lisääntyivät viime vuodesta lähes kaikilla aloilla.

Työttömien työnhakijoiden määrä on noussut Satakunnassa vuoden aikana valtaosassa alueen kunnista. Vähennystä on tapahtunut kuitenkin seitsemän kunnan alueella eli Eurassa, Honkajoella, Jämijärvellä, Kokemäellä, Pomarkussa, Raumalla ja Siikaisissa.

Korkeimmat työttömyysasteet olivat Porissa, Merikarvialla, Karviassa sekä Siikaisissa. Alhaisimmat työttömyysasteet olivat Säkylässä, Eurassa, Köyliössä sekä Huittisissa.

Työttömyysasteet olivat joulukuun lopussa Raumalla 14,3 %, Eurajoella 11,2 %, Säkylässä ja Eurassa 9,7 % sekä Köyliössä 9,9 %.