Työturvallisuusrikoksesta tuomittu opettaja sai jatkaa Winnovassa: "Tarvittavat työnjohdolliset toimenpiteet on asianmukaisesti suoritettu"

Opettaja sai keväällä sakkorangaistuksen työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta.

Arkistokuva: Juha Sinisalo

Länsi-Suomi kertoi toukokuussa Winnovassa tapahtuneen tapaturman uhriksi joutuneen Veetin tarinan:

Nyt puhuu Winnovan tapaturmassa kädestään kiinni koneeseen ruhjoutunut Veeti: "Mun pitää rakentaa elämäni uudelleen ja miettiä, mitä pystyn tekemään"

Joulukuussa 2020 tuolloin 16-vuotiaan Veetin käsivarsi ruhjoutui rajusti jäätyään jumiin laastintekokoneen kuljetinpyörän ja sen päällä sijainneen ohjausraudan väliin.

Tapauksesta langetettiin Satakunnan käräjäoikeudessa tuomio. Winnova tuomittiin asiassa 10 000 euron yhteisösakkoon, ja vastuuopettaja sai työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta 35 päiväsakon sakkorangaistuksen.

Tuolloin Winnovan toimitusjohtaja Juha Miikkulainen kertoi, että vastuuopettajan työsuhteen jatkumisesta ei vielä ollut tehty päätöksiä, mutta seuraamuksia tultaisiin käymään läpi.

Länsi-Suomi kysyi nyt, mitä nuo seuraamukset olivat.

– Asia on Winnovassa käsitelty. Opettaja on meillä töissä. Tarvittavat työnjohdolliset toimenpiteet on asianmukaisesti suoritettu, mutta Winnova ei voi antaa yksittäisen työntekijän osalta työsuhteeseen liittyviä tarkempia tietoja, Miikkulainen kommentoi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut