Työvoiman kysyntä piristymässä Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuussa 11,9 prosenttia, kerrotaan Satakunnan työ- ja elinkeinotoimitosta.

Satakunnan työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuun lopussa 11 500 työtöntä työnhakijaa. Tämä on 240 henkeä eli reilut kaksi pronsettia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kuukautta aiemmasta työttömien määrä laski 100 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuussa 11,9 prosenttia.

Lomautettuja oli lähes 100 enemmän kuin kuukautta aiemmin. Muiden työttömien määrä aleni noin 200 hengellä.

Satakunnan työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuussa lähes 5 300 avointa työpaikkaa, joista 2 370 oli maaliskuun aikana avautuneita uusia työpaikkoja.

Uusia työpaikkoja avautui selvästi enemmän kuin vuotta aikaisemmin, toimisto kertoo tiedotteessaan.

Työvoiman kysyntä piristyy Varsinais-Suomessakin

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuun lopussa 26 900 työtöntä työnhakijaa. Maaliskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee, ja nyt niin tapahtui 400 henkilöllä.

Vuotta aiemmasta työttömien määrä kasvoi 1 800 henkilöllä eli noin 7 prosentilla. Luku on yhteneväinen koko maan tilastojen kanssa.

Huhtikuussa työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrät yleensä vähenevät. Todennäköisesti näin tapahtuu myös tällä kertaa, Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta arvioidaan.