Työvoiman kysyntä pudonnut Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa – työttömyys lisääntynyt erityisesti rakentamisen ja teollisuuden aloilla

Syksyn aikana työttömien työhakijoiden määrän kasvu on kiihtynyt. Eniten kasvua vuoden takaiseen verrattuna on ollut rakentamisen ja teollisuuden ammattialoilla. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Satakunnassa oli lokakuun lopussa 8 770 työtöntä työnhakijaa, mikä on noin 500 henkeä (6,0 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin, kertoo Satakunnan ely-keskus.

Lokakuun aikana työttömien määrä nousi noin 270 hengellä.

Syksyn aikana työttömien työhakijoiden määrän kasvu on kiihtynyt. Eniten kasvua vuoden takaiseen verrattuna on ollut rakentamisen ja teollisuuden ammattialoilla.

Työvoiman kysyntä on hiljentynyt viime vuoteen verrattuna.

Myös Varsinais-Suomessa työvoiman kysyntä on pudonnut viime vuoden lokakuusta lähes 40 prosenttia, kerrotaan Varsinais-Suomen elykeskuksesta. Työttömyys on kuitenkin noussut vasta vajaalla tuhannella hengellä viime vuodesta.

Valtakunnallisesti Varsinais-Suomen työttömyystilanne on varsin hyvä, koska työttömyysaste on 8,7%, joka on yhden prosenttiyksikön alempi kuin koko maassa keskimäärin.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 20 200 työtöntä työnhakijaa.

Lokakuun aikana työttömien määrä pysyttelee yleensä samoissa syyskuuhun verrattuna, mutta nyt lomautusten määrän kasvu nosti hieman työttömyyttä.