Tyrnistä vuoden marja

Satakunnan maakuntakasvi tyrni on valittu vuoden marjaksi. Kuva: LS-arkisto / Esa Urhonen

Arktiset Aromit ry on valinnut vuoden marjaksi Satakunnan maakuntakasvin tyrnin.

Yhdistyksen tekemän kuluttajakyselyn perusteella harvinaisemmista marjalajeista tyrni on noussut vahvimmin kuluttajien tietoisuuteen viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Tyrnin viljely on laajentunut Suomessa niin paljon, että nykyään tyrnistä tehdään monia ympäri vuoden saatavilla olevia tuotteita. Tyrnin käyttö on laajentunut myös ravintolisä-, kosmetiikka- ja hyvinvointituotteisiin.

Tyrni on ruusunmarjan jälkeen toiseksi eniten C-vitamiinia sisältävä marjalajimme. Tyrnissä on runsaasti myös karoteenia sekä B-, E- ja K-vitamiinia.