U:gin 120 miljoonan euron akkutehtaalla avajaiset: vaikka robotteja on kymmeniä, on töitä luvassa jopa 500:lle

Tehtaan avajaisissa on paikalla muun muassa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

| Päivitetty

Uudenkaupungin uutukainen akkutehdas on ollut tuotannossa pari viikkoa, mutta avajaisia vietetään varsinaisesti tänään. Kyseessä on erittäin merkittävä teollinen investointi, ja tuotantolaitoksen on määrä työllistää useita satoja ihmisiä.

Avajaisissa ovat paikalla ovat muun muassa elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sekä SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Valmet Automotive investoi tehtaaseen 120 miljoonaa euroa. Autotehtaan kanssa samassa kompleksissa sijaitsevassa tuotantoaitoksessa valmistetaan korkeajännitteisiä akkumoduuleja ja -paketteja autoteollisuudelle. 

Yhtiön mukaan kyse on tärkeästä virstanpylväästä.

-  Mahdollisuus valmistaa sekä sähköautoja että niiden akkuja saman katon alla on toimialallamme ainutlaatuinen, hehkuttaa Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald tiedotteessa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Täysi kapasiteetti vuonna 2024

Kyseessä on yhtiön toinen akkutehdas Suomessa. Salossa tehdas toimii jo, ja akkutehdas käynnistyy lisäksi Saksan Kirchardtissa ensi vuonna. Laajentaminen on yhtiön mukaan vastaus erittäin vahvaan kysyntään.

-  Siitä osoituksena ovat jo nyt kolme Uudenkaupungin akkutehtaalle solmittua valmistussopimusta, toteaa Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

U:gin akkutehtaalle on rekrytoitu noin 200 henkilöä. Tehtaan tuotantoa on kuitenkin tarkoitus laajentaa lähivuosina neljälinjaiseksi. Täysi 50 000 akkumoduulin ja -paketin kapasiteetti saavutetaan yhtiön mukaan vuonna 2024. Tuolloin töitä olisi luvassa noin 500:lle.

Muokattu klo 12:08: Korjattu tieto tuotannon alkamisesta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut