U:gin kukkamessuilla yli 5000 kävijää

Lauantaina Uudessakaupungissa järjestetyt Kukkamessut keräsivät upean määrän kävijöitä. Tapahtuman koordinaattorin Laura Lehmuskosken mukaan kävijämäärä ylitti viidentuhannen rajan, vaikka porottava helle verotti hieman lukemia.

– Messut meni loistavasti. Myyjät olivat hyvin tyytyväisiä. Osa joutui lähtemään kesken kaiken pois, kun myytävät tuotteet loppuivat.

Myyjien lisäksi messuilla kisailtiin monilla eri osa-alueilla. Minipuutarhakilpailussa EUR-kuormalavaan soviteltiin isoäidin ajan -henkinen asetelma, opiskelijat ja ammattilaiset sommittelivat parvekelaatikkoihin taiteellisia istutuksia ja myös kukkahatut asetettiin arvioitavaksi.

– Kukkahattukilpailuun lähti peräti 28 leikkimielistä kisaajaa. Parvekelaatikkokisan voitto jäi kotikaupunkiin, kun Henna Ruoti nappasi voiton.

Erilaisten kilpailujen lisäksi messuyleisöä kiinnostivat ideat ja asiantuntijoiden esitykset. Yksi messujen uusista ideoista oli kuormalavoista kootut ulkokalusteet, joita oli koottu yleisön ihasteltaviksi aina nikkaroidusta divaanista sohvapöytään.

– Asiantuntijoista eniten kiinnosti monipuolisista clemantiksista puhunut Börje Fri. Hänelle tuli niin paljon kysymyksiä, että piti jo käydä keskeyttämässä, että pysyimme aikataulussa.