U:kilaisia ja pyhärantalaisia houkutellaan rokotteelle 20 euron lahjakortilla – Rauman kaupunki tiedotti uusista altistuspaikoista

Uudenkaupungin, Pyhärannan, Vehmaan ja Kustavin muodostama U-sote houkuttelee ihmisiä ensi viikolla koronarokotteelle lahjakortilla. Kampanjassa tarjotaan 20 euron arvoisia lahjakortteja ensimmäisen koronarokotteensa ottajille.

Lahjakortin saa kuitenkin vasta, kun kampanjassa ensi kertaa rokotettu hakee myöhemmin myös toisen koronarokoteannoksen.

Kampanja pidetään viikon kuluttua perjantaina ja lauantaina, jolloin rokotteen voi hakea ilman ajanvarausta Uudenkaupungin rokottamosta.

– Tapahtuman tarkoituksena on kannustaa loppujakin yhteistoiminta-alueen asukkaita ottamaan koronarokote, U-sote kertoo tiedotteessa.

Lahjakortit on lahjoittanut nimettömänä pysyttelevä uusikaupunkilaisyrittäjä. Korteilla voi ostaa ruokaa ja päivittäistavaroita, mutta ei tupakka- tai alkoholituotteita. Kampanjapäivinä toisen tai kolmannen rokotteen ottaville ei ole luvassa lahjakortteja.

Rokotekampanjan rokotuspäivät ovat perjantaina 29.10 kello 9-11 ja 13-16 sekä lauantaina 30.10. kello 10-14. Paikkana on siis U:gin rokottamo.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut nyt 74,6 prosenttia uusikaupunkilaisista ja 73 prosenttia pyhärantalaisista. Keskiarvo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on 76,4 prosenttia.

Raumalla rokotettu yli 30 000

Raumalla ensimmäisen koronarokotteen on saanut yli 30 000 ihmistä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rokotusrekisterin mukaan tarkka määrä oli perjantaina 30 038. Tämä on 76,4 prosenttia koko väestöstä.

Satakuntaan kirjattiin perjantaina yhteensä seitsemän uutta tartuntaan, joista Raumalle, Poriin ja Harjavaltaan kaksi ja Ulvilaan yksi. Myös Laitilaan ja Pyhärantaan kirjattiin kumpaankin yksi uusi tartuntatapaus.

Koko Suomen tartuntasaldo perjantaina oli 449.

Uusia mahdollisia altistuspaikkoja Raumalla

Raumalla on voinut altistua koronavirukselle keskushammashoitolassa 14.–21.10. välisenä aikana. Terveysviranomaiset ovat olleet yhteydessä kaikkiin hoitolassa altistuneisiin.

Lisäksi altistua on voinut yökerho Dominossa perjantaina 15.10. klo 21.30–01, Kuntosumpussa maanantaina 18.10. klo 17.25–18.10. välisenä aikana järjestetyllä core-tunnilla ja Lukon ringetten B-tyttöjen harjoituksissa tiistaina 19.10.

Raumalla viimeisen kuukauden ajalta todetut mahdolliset altistumistilanteet on koottu sivulle www.rauma.fi/altistumiset.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.