Uhkaava tilanne pomppulinnan kaatuessa Merijakamolla

Pomppulinnan yläosaan johtava portaikko oli tapahtumahetkellä täynnä lapsia, mikä sai laitteen kallistumaan kyljelleen. Kuvan ihmiset eivät liity tapahtumaan. Kuva: Asko Tanhuanpää

Rauman Suvitien Merijakamolla elettiin sunnuntaina kauhunhetkiä, kun puhallettava pomppulinnan ja liukumäen yhdistelmä kaatui kyljelleen kesken Iloa ry:n järjestämän lastentapahtuman.

Linnassa oli onnettomuushetkellä silminnäkijän mukaan jopa parikymmentä lasta, joista yksi putosi mereen. Hänet saatiin kuitenkin nopeasti ylös. Pahimmat vammat jäivät lopulta mustelma-asteelle.

- Tilanne oli todella kaoottinen ja osa paikalla olleista oli selkeästi shokkitilassa. Kädet tärisevät vieläkin, vaikka tapahtuneesta on jo lähes tunti. Siinä olisi voinut käydä pahastikin, neljän pienen lapsen kanssa paikalla ollut raumalaisäiti kertoi.

Yksi hänen mukanaan olleista lapsista putosi maahan saaden naarmuja poskeensa.

- Paikalla ei ollut nähdäkseni ollenkaan valvojia, eikä myöskään varoitusta siitä, paljonko linnassa saa olla kerralla lapsia. Nyt heitä oli ilmeisesti liika, mikä aiheutti laitteen kaatumisen, äiti ihmetteli.

Länsi-Suomelle lausunnon tapahtuneesta antanut äiti kutsui paikalle myös poliisin, joka kävi tarkastamassa pomppulinnan turvallisuuden. Poliisin käynnin jälkeen laite voitiin ottaa uudelleen käyttöön.

- Käänsimme linnan toisin päin ja vahvistimme sen kiinnitystä, lastentapahtuman Merijakamolla järjestäneen Iloa ry:n vetäjä Juha Hyvärinen selvitti.

Hyvärinen myönsi, että noin viisi metriä korkean pomppulinnan valvonta oli puutteellista. Hänen mukaansa laitteen kyljessä oli kuitenkin kyltti, jossa kerrottiin laitteen sopivan vain viidelle lapselle kerrallaan.

- Huolehdin itse samaan aikaan monesta asiasta, enkä yksinkertaisesti ehtinyt katsoa, mitä ympärillä tapahtuu. Toisaalta olisi luullut vanhempienkin pitävän huolta siitä, ettei linnassa olisi ollut liikaa porukkaa, Hyvärinen puolustautui.