Ukraina jatkaa odotetusti Euroviisujen finaaliin – Ukrainan lisäksi finaalissa ovat ennakkosuosikit Norja ja Kreikka

Ukrainan lisäksi finaalissa ovat ennakkosuosikit Norja ja Kreikka. Norjaa edustaa kuvan Subwoolfer-yhtye huumoriviisullaan Give That Wolf A Banana. KUVA: Marco Bertorello/Lehtikuva

Euroviisujen ensimmäisestä semifinaalista jatkaa finaaliin odotetusti ykkössuosikki Ukraina. Maata edustaa Kalush Orchestra kappaleellaan Stefania, jota veikataan koko laulukilpailun voittajaksi.

Tiistai-illan semifinaalista pääsi jatkoon kymmenen maata, seitsemän maata putosi finaalista. Tulokset ratkesivat puolenyön jälkeen Suomen aikaa.

Ukrainan lisäksi finaalissa ovat ennakkosuosikit Norja ja Kreikka. Norjaa edustaa Subwoolfer-yhtye huumoriviisullaan Give That Wolf A Banana, Kreikan edustaja on kreikkalais-norjalainen Amanda Georgiadi Tenfjord Die Together -balladillaan.

Yllätysniminä jatkoon pääsivät Islanti ja Liettua, joiden ei ennakoitu pääsevän finaaliin. Islantia edustaa siskostrio Systur islanninkielisellä folk-kappaleellaan Med Haekkandi Sol.

Liettuan Monika Liu laulaa liettuaksi Sentimentai-kappaleensa.

Muut finaaliin päässeet maat ovat Sveitsi, Armenia, Portugali, Moldova ja Alankomaat.

Lisää aiheesta

Euroviisujen voittaja lienee jo valittu

Vain tilaajille Suomen euroviisuedustajan live-esiintyminen Torinossa on kuin tarkkaan harkittu musiikkivideo – "The Rasmuksen puolesta ei tarvitse jännittää"