Ukraina ylitti suuren virran ja kurittaa Krimin miehittäjiä kaukaa – Seuraa loppuvuodesta: Kestääkö venäläisten sotilaiden linnoitus naapurin tontille?

Ukraina on kohta kaksi vuotta puolustanut aluettaan ilman kipeästi kaivattua ilmavoimaa. Amerikkalaisten F-16-hävittäjien tulo Ukrainan asevoimien käyttöön nytkähti askelta lähemmäksi, kun konetyypin Euroopan harjoituskeskus avattiin Romanian Borceassa 13. marraskuuta 2023. Vielä ohjaimissa oli romanialainen lentäjä, mutta keskuksessa on määrä kouluttaa ukrainalaislentäjiä käsittelemään länsiliittolaisilta saatavia F-16-hävittäjiä.
Ukraina on kohta kaksi vuotta puolustanut aluettaan ilman kipeästi kaivattua ilmavoimaa. Amerikkalaisten F-16-hävittäjien tulo Ukrainan asevoimien käyttöön nytkähti askelta lähemmäksi, kun konetyypin Euroopan harjoituskeskus avattiin Romanian Borceassa 13. marraskuuta 2023. Vielä ohjaimissa oli romanialainen lentäjä, mutta keskuksessa on määrä kouluttaa ukrainalaislentäjiä käsittelemään länsiliittolaisilta saatavia F-16-hävittäjiä. Kuva: Robert Ghement

matti.posio@lannenmedia.fi